Webinar: Rosa, dé online agenda voor uw praktijk

 

Bedankt!

Bedankt aan alle 175 zorgverleners die interesse toonden in de eerste Rosa webinar van woensdag 27 april. Of u er nu bij kon zijn of niet, op deze pagina vind u alle info die tijdens de webinar besproken werd.

Opname van de webinar

Voor wie niet aanwezig kon zijn, of voor wie de webinar gewoon nog eens op het gemak wil bekijken, hebben we hier de video opname klaargezet. Aarzel dus niet om de webinar (opnieuw) te bekijken op een moment dat voor u uitkomt.

 

Aarzel niet om ons vragen te stellen via support@rosa.be!

 

Slides van de webinar

Hieronder een overzicht van de slides die werden gebruikt tijdens de webinar:

 

Overzicht Q&A

 

N.B.: Ik zou voorlopig enkel de agenda voor eigen gebruik wil gebruiken (+ herinneringsmails,...) en de ouders niet zelf wil laten boeken - is dat mogelijk ?

Ja dat is zeker mogelijk! U kan bij de "reden van afspraak" aanduiden dat online boekingen niet mogelijk zijn. Op uw publiek profiel komt dan een bericht te staan dat u geen online boekingen accepteert. En, als u het overzicht in de agenda niet nodig heeft, kan u ook gewoon geen tijdsloten aanmaken.

K.V.d.B.: Kan je slepen in de agenda? Bijvoorbeeld een cliënt wil de afspraak verplaatsen, moet ik dan annuleren en opnieuw boeken? Of kan ik in de agenda slepen?

Ja, het is zeker mogelijk om te slepen in de agenda. U kan de afspraak ook bewerken door op het potloodje te klikken en dan de uren aanpassen. U hoeft dus niet te annuleren en opnieuw in te boeken.

E.: Hoeveel sms-jes in het pakket van 60 Euro ?

Een sms-bundel bevat 1000 smsjes voor €60 excl. BTW en vervalt niet. Wanneer de bundel op is, bent u vrij om al dan niet een nieuwe bundel aan te kopen.
Om een sms-bundel aan te vragen kan u support@rosa.be contacteren.

K.V.d.B.: En ook nog ander vraagje of er ook een app bestaat, zodat je makkelijk ook op je gsm een afspraak kan plannen of bekijken wanneer je afspraken zijn?

Momenteel is er nog geen applicatie, maar u kan heel eenvoudig een app-icoontje op uw smartphone/tablet instellen. Als u daar dan op klikt opent uw Rosa agenda in smartphone weergave. Dit betekend dat u afspraken kan bekijken, aanpassen, toevoegen en verwijderen. Let wel: instellingen aanpassen is hier niet mogelijk vanwege het kleine scherm.
Meer info over hoe u deze snelkoppeling kan instellen vindt u in onze Roza Knowledge Base.

K.V.d.B.: En nog een vraag: wat als je voor twee groepspraktijken werkt, die alle twee met Rosa werken - en er is een agenda voor de groepspraktijk.
Moet jij als persoon dan telkens twee agenda's consulteren?

Als u in twee praktijken werkt heb heeft inderdaad twee accounts. Maar als die aangemaakt zijn met hetzelfde email adres kan u binnen uw account heel gemakkelijk wisselen tussen de twee praktijken.

K.: Momenteel kunnen beschikbaarheden niet tweewekelijks worden ingepland. Zou dit in de toekomst eventueel wel mogelijk zijn?

Klopt, de tijdroosters kan u enkel wekelijks laten herhalen. Ons development team is momenteel wel bezig om de mogelijkheden voor het plannen van de tijdsloten uit te breiden.

E.P.: Kan je een link naar de agenda op je website plaatsen?

Dat is zeker mogelijk! U kan op uw website een 'knop' aanmaken (bv. "Maak hier een afspraak") en deze laten doorverwijzen naar uw Rosa publiek profiel. Meer manieren om patiënten te laten weten dat u Rosa gebruikt vindt u hier.

R.D.: Is het mogelijk om zelf de herinneringsmail op te stellen of te wijzigen per patiënt? Naar woordkeuze of inhoud bvb.

De herenneringsmail is een op voorhand ingestelde email, maar is personaliseerbaar door het toevoegen van een "instructie voor patiënten". Dit is een boodschap die je kan toevoegen en ook kan aanpassen naargelang de "reden van afspraak". Hier vind u meer info over hoe "Instructies voor patiënten" werkt.

F.V.L.: Kan Rosa gekoppeld worden aan de Google Agenda?

Het is mogelijk om een externe agenda te koppelen aan uw Rosa agenda. Op deze manier kan u uw externe afspraken ook in uw Rosa agenda zien, en belangrijker, er wordt ook voorkomen dat op deze momenten patiënten online een afspraak kunnen boeken. Momenteel is deze synchronisatie wel een éénrichtingsverkeer. U zal dus uw Rosa agenda niet kunnen zien in uw externe agenda. Dit is omwille van privacy redenen. Zolang wij of de externe agenda niet kunnen garanderen dat er correct wordt omgegaan met deze patiëntgegevens, zal het een éénrichting synchronisatie blijven.

W.V.: Kunnen we vaste verlofperiodes inboeken , zodat we als collega's dit kunnen zien?

U kan vaste verlofperiodes 'instellen' door op die momenten geen tijdsloten in te plannen in het tijdrooster. Een andere mogelijkheid is om afwezigheden in te plannen in de agenda.

E.: Koppeling met EMD ? Zoals bvb careconnect?

Momenteel is er nog geen koppeling met een EMD, hier zijn wel onderhandelingen over bezig met verschillende partners en we hopen dit in de toekomst zeker ook te verwerken in het Rosa platform. Net zoals we onderhandelingen voeren met meerdere andere software pakketten om een integratie met Rosa mogelijk te maken. (Logopedie-online, LogoSmart, Halingo, Eyefile, JADE, OpalVision, Crossuite... ).

M.V.G.: Wat is de website om een account aan te maken? http://rosa.be of iets anders?

Via deze link kan u een account aanmaken: https://signup-process.rosa.be/nl

E.P.: Kan je voor een afspraak die online zal doorgaan automatisch de link naar bv zoom doorsturen?

U kan een "reden van afspraak" aanmaken die specifiek is voor teleconsults. Aan deze "reden van afspraak" kan u dan een "instructie voor patiënten" toevoegen. In deze instructie kan u de Zoom link vermelden.

N.B.: zou het kunnen dat jullie na die 5 jaar geen werkingsmiddelen meer krijgen en dit dan ook stopt?

In theorie kan dit zeker, net zoals dat elk bedrijf failliet kan gaan of de werking kan stopzetten. We gaan hier echter absoluut niet vanuit. Op dit moment is het zelfs zo dat onze budgetten omhoog gaan in plaats van naar beneden.

Een Rosa account aanmaken

Nu alles duidelijk is over hoe Rosa werkt, hoeft u enkel nog een account aan te maken en u kan ermee aan de slag!

 

Aarzel niet om de volledige Rosa Knowledge Base te ontdekken!