Hoe update ik mijn webbrowser?

Rosa werkt met de meeste webbrowsers (met uitzondering van Internet Explorer). Wij raden u echter aan uw browser up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat u geen problemen ondervindt.

Google Chrome

 1. Open Chrome op uw computer.

 2. Klik rechtsboven op Meer .

 3. Klik op Hulp Over Google Chrome.

 4. Klik op Google Chrome updaten.

  • Belangrijk: Als u deze knop niet ziet, beschikt u over de nieuwste versie.

 5. Klik op Opnieuw starten.

Safari

 1. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeemvoorkeuren'.

 2. Klik in het venster 'Systeemvoorkeuren' op 'Software-update'.
  Als u 'Software-update' niet ziet staan in het venster 'Systeemvoorkeuren', gebruikt u in plaats daarvan de App Store om updates op te halen.

 3. Installeer de weergegeven updates of upgrades. De meest recente versie van Safari wordt meegeleverd bij de nieuwste versie van macOS.

Merk op dat het ook mogelijk is om Safari te updated door op "Safari" te klikken linksboven in uw scherm en vervolgens op "Over Safari".

Firefox

 1. Klik achtereenvolgens op de menuknop (3 horizontale lijnen) rechts van de zoekbalk van Firefox, op Help en vervolgens op Over Firefox. Het venster Over Mozilla Firefox wordt geopend.

 2. Firefox controleert automatisch op een update. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload.

 3. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Herstarten om Firefox bij te werken.

Edge 

Ga in de browser naar Instellingen en meer informatie > Help en feedback> Over Microsoft Edge (edge://settings/help). 

 • Als op de pagina Over wordt weergegeven dat Microsoft Edge up-to-date is. hoeft u niets te doen.

 • Als op de pagina Over een update wordt weergegeven, is er een update beschikbaar. Selecteer Downloaden en installeren om door te gaan. Microsoft Edge downloadt de update een pas deze toe wanneer u Microsoft Edge de volgende keer opnieuw start. Houd er rekening mee dat als u een mobiel netwerk hebt, het downloaden van de update mogelijk kosten met zich mee brengt.

 • Als op de pagina Over wordt weergegeven dat u het updaten wilt voltooien, start u Microsoft Edge opnieuw, selecteer Opnieuw starten. De update is al gedownload en het enige wat u hoeft te doen, is de browser opnieuw starten om de update toe te laten.